Prilagali falsifikovane hotelske račune i oštetili firme za 70.220 KM

Radiosarajevo.ba
Prilagali falsifikovane hotelske račune i oštetili firme za 70.220 KM
/ Radiosarajevo.ba

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje podnijeli su kriviČne prijave protiv pet osoba koje se sumnjiče da nabavljali falsifikovane račune za noćenja u hotelima i potom ih naplaćivali u preduzećima u kojim su zaposleni.

Preduzeća su na taj način oštetili za 70.220 KM, a terete se za krivično djelo prevare u službi.

„Lica inicijala Ž.T., M.U., S.B., M.K. i V.N. se terete da su od marta 2013. godine do marta 2018. godine, nabavljali falsifikovane račune za noćenje u hotelima, sa područja BiH, Republike Crne Gore i Republike Srbije, nakon čega su iste naplaćivali u preduzećima gdje su zaposleni, upotrebljavajući ih kao prave. Takođe, osumnjičeni su lažne račune podnosili na blagajne preduzeća u namjeri da naplate noćenje u hotelima, te na taj način dovodili u zabludu blagajnike da im izvrše nezakonitu isplatu“, saopćeno je iz PU Trebinje.

Krivična prijava je podnesena u okviru predmeta „Papović“

Podsjetimo, slučaj „Papović“ je aktuelan od februara 2018. godine, kada su pripadnici trebinjske policije, zbog prijetnji tadašnjem direktoru RiTE „Gacko“ Bošku Kozomari, uhapsili penzionisanog profesora likovnog Vukašina Vula Papovića, piše Trebinjelive.

Pretresom njegovog stana inspektori su otkrili su da se godinama unazad bavio falsifikovanjem. Papović je, kako je tada rečeno, uz lažne račune izdavao i diplome i putne naloge.

U njegovom stanu su prilikom pretresa pronađeni, između ostalog, pečat Elektroprivrede RS, Gimnazije „Jovan Dučić“, Srednje tehničke škole Trebinje,  jedan crveni pečat sa natpisom „M“", pet plavih pečata „Junajted ofis“ s natpisima „Slavija“, „Garni“, „Bijeljina“, “Novi Sad“...

Protiv 19 klijenata trebinjskog profesora Uprava za organizovani kriminal MUP-a RS je  srednom juna predala izvještaje trebinjskom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije