Preminuo pješak kojeg je udario BMW kod Narodnog pozorišta, uhapšen vozač

Radiosarajevo.ba
Preminuo pješak kojeg je udario BMW kod Narodnog pozorišta, uhapšen vozač
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U sarajevskoj ulici Kulovića kod Narodnog pozorišta u Sarajevu jučer je u popodnevnim satima automobil udario pješaka koji je usljed zadobijenih povreda preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Automobil udario pješaka kod Narodnog pozorišta, upućen u Opću bolnicu

Saobraćajna nesreća dogodila oko 14.40 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Kulovića-Obala Kulina Bana-Čobanija, općina Centar.

Tom prilikom automobil marke BMW udario je pješaka B. O. (1945)  iz Tešnja. Automobilom je upravljao B. K. (1995) iz Sarajeva.

Povrijeđeni B. O. zadobio je frakturu lobanje, a pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", odakle je prevezen na KUM, a zatim na kliniku za Neurohirurgiju - Odjeljenje intezivne njege, gdje je zadržan na daljem liječenju. 

U 21.30 sati ljekari sa klinike za Neurohirurgiju obavijestili su policijske službenici Odjeljenja za saobražajne istrage MUP a da je povrijeđeni pješak preminuo na klinici.

O ovom slučaju je obavješten i dežurni tužilac, a uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS.

Jučer oko 17:45 uhapšen je i vozač B. K. zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teška krivična djela protiv sigurnosti saobraćaja, ugrožavanje javnog prometa, te je smješten u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije