Preminuo od ugriza poskoka: Ujela ga zmija dok je brao paradajz

Radiosarajevo.ba
Preminuo od ugriza poskoka: Ujela ga zmija dok je brao paradajz

Josip Bjelopera iz mjesta Dubravica kod Neuma preminuo je nakon što ga je ugrizao poskok iako je brzo po ujedu primio potrebni serum. Njega je u mjestu Dubravica u nedjelju u popodnevnim satima zmija otrovnica ugrizla dok je u vrtu brao paradajz.

Odmah po ugrizu Bjelopera je otišao u neumski Dom zdravlja, gdje je oko 17 sati primio serum koji se daje u slučaju zmijskog ugriza.

Iz Doma zdravlja pacijent je hitno upućen na dalje liječenje u bolnicu u Mostar, ali je na putu do tamo povraćao i gubio vid, što je bio znak da nešto nije u redu, piše Večernji list, a prenosi Srna.

U mostarsku bolnicu Bjelopera je primljen između 18 i 18:30 sati, ali je, uprkos naporima liječnika, preminuo u ponedjeljak u 4 sata, odnosno 12 sati nakon zmijskog ugriza.

Pozivajući se na službene izvore, list navodi da je serum bio ispravan i da nije bilo propusta u liječenju stradalog, zbog čega u ovom slučaju nema elemenata kaznene odgovornosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije