Predložen pritvor za tri krijumčara ljudima u Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za tri krijumčara ljudima u Bosni i Hercegovini
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kombiji ispred Tužilaštva BIH

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog pritvora za osumnjičene:

1. Mirković Nenada, rođenog 1981. godine u Bijeljini

2. Simić Nikolu, rođenog 1994. godine u Bijeljini

3. Vićanović Dražena, rođenog 1995. godine u Bijeljini

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i sumnjiče se da su kao organizirana kriminalna skupina, vršili krijumčarenje migranata sa područja bliskog i srednjeg istoka, preko teritorije BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva u odnosu na prvoosumnjičenog, te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te da bi mogli ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto, u odnosu na sve osumnjičene.

Osumnjičeni se terete za kazneno djelo Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata (osumnjičeni Mirković) i stavak 2. (osumnjičeni Simić i Vićanović), a u vezi sa kaznenim djelom Krijumčarenje ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije