Predložen pritvor za šest osoba iz Banja Luke

Fena
Predložen pritvor za šest osoba iz Banja Luke
PrtScr / Privođenje u Banjoj Luci

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za šest osoba uhapšenih u akciji "Klub dva“, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Mjera pritvora predložena je za Ozrena Savića (1991.), Draška Romića (1992.), Dušana Babića (1971.), Aleksandra Savića (1989.), Stefana Pavlovića (1991.) i Marka Mihajlovića (1990.), saopćeno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Nakon ispitivanja, osumnjičeni Igor Radošević i Darko Vrančić su pušteni i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode.

Uhapšeni su od 2016. do 17. juna ove godine, od zasad nepoznatih lica, vršili nabavku i preprodaju marihuane i kokaina korisnicima na području Grada Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije