Čitluk / Predložen pritvor za Radulu Popovića: Sa lažnim eurima kockao u kasinu

11. 01. 2019. u 10:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za Radulu Popovića rođenog 1963. godine u Nikšiću, državljanina Crne Gore, osumnjičenog za puštanje u opticaj krivotvorenog novca valute euro na području Čitluka.

Osumnjičeni se tereti da je dana 6. januara 2019. godine na području Čitluka, nakon što je od njemu poznatih osoba, nabavio 26 krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 100 eura, došao u kasino te za krivotvoreni novac, uzimao tikete za igre na sreću, koje je nakon toga davao drugoj osobi, koja je na aparatu za naplatu podizala novac u valuti KM, te na taj način stavio u promet veću količinu krivotvorenog novca.

Osumnjičenog su lišili slobode policijski djelatnici SIPA, nakon čega je izvršen pretres osumnjičenog, kao i objekata i vozila koje koristi.

Pritvor za osumnjičenog predložen je iz pritvorskih razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogao pobjeći iz BiH te na taj način, s obzirom da se radi o državljaninu druge zemlje, postati nedostupan pravosuđu BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

NEMA KOMENTARA