Predložen pritvor za dvojicu čeških državljana zbog pokušaja prenošenja droge

AA
 Predložen pritvor za dvojicu čeških državljana zbog pokušaja prenošenja droge
Foto: Granična policija BiH / Zaplijenjena droga
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je pritvor za dvojicu osumnjičenih državljana Češke Republike koji su lišeni slobode pri pokušaju da prenesu opojne droge iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Naime, Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH je, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene: Petra Hofireka (1969) i Romana Šika (1983) iz mjesta Brno, Češka Republika, državljane Republike Češke.

Prijedlog pritvora za osumnjičene je predložen iz razloga propisanih ZKP-om BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli postati nedostupni pravosuđu BiH, kao i da bi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Policijski službenici Granične policije BiH su na MGP Gradiška, prilikom redovne kontrole putnika, otkrili i spriječili osumnjičene u krijumčarenju veće količine opojnih droga heroin, speed, marihuana - skunk, kao i pribora za konzumiranje opojnih droga.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz odredbi Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Prijedlog za određivanje mjere pritvora je upućen Sudu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije