Predložen pritvor za Crnogorca koji je u BiH švercao 100 kg marihuane

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za Crnogorca koji je u BiH švercao 100 kg marihuane
Foto: UIO BiH / Velika akcija kod Trebinja

Akcija Tužilaštva BiH zajedno sa SIPA-om, Graničnom policijom, UIO BiH i MUP-om RS, rezultirala je zaplijenom oko 100 kilograma opojne droge marihuana "skunk", čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu zemalja EU, iznosi više stotina hiljada eura.

Trebinje: Detalji akcije u kojoj je pronađeno 100 kilograma marihuane

Droga bila sakrivena u lažnom rezervoaru kamiona (FOTO)

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputit će prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog, državljanina Crne Gore.

Pritvor će biti predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. tačke a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi, mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike. 

Osumnjičeni je uhapšen u koordiniranoj akciji agencija za provođenje zakona po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbe Suda BiH, tokom koje je na području Trebinja, zaustavljeno je teretno motorno vozilo, u kojem je u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena opojna droga, koja je sa područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH. 

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija, u kojoj je zaplijenjena opojna droge marihuana "skunk" u količini od 100 i više kilograma, namijenjena krijumčarenju u BiH te dalje prema zemljama EU, navodi se u soapćenju Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije