Predložen pritvor za Miloša Obradova: Dovodi se u vezu s ubistvom policajaca

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor za Miloša Obradova: Dovodi se u vezu s ubistvom policajaca
Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Milošu Obradovu koji se dovodi u vezu sa ubistvom dva policajca na Alipašinom polju.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni mogao ponoviti kazneno djelo, kao i opasnosti da bi njegov boravak na slobodi mogao izatvati uznemirenje javnosti i narušavanje sigurnosti.

Podsjećamo, dana 26.10.2018. godine u ulici Geteova bb, opština Novi Grad, Sarajevo su smrtno stradala dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo - Davor Vujinović i Adis Šehović. 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su  na području opštine Pale, lišili slobode jednu osobu, a nakon izvršenih pretresa stana, drugih prostorija i pokretnih stvari, lice lišeno slobode predato je u dalju nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije