Predložen pritvor uhapšenim za uzgoj marihuane u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor uhapšenim za uzgoj marihuane u Sarajevu
Foto: MUP KS / Laboratorije za uzgoj marihuane

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora uhapšenima u akciji "Labos", Elvisu Brajloviću i Adisu Poturkoviću. 

"Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti", potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Osumnjičeni su za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U Sarajevu otkrivene do sada najveće savremene laboratorije za uzgoj marihuane

Podsjetimo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u ponedjeljak, 9. septembra na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, a uz saglasnost i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo preduzimajući operativno - taktičke mjere i radnje na realizaciji akcije kodnog naziva "LABOS", izvršili pretres kuće koju koristi E. B, na području općine Ilidža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije