Predložen pritvor mladiću osumnjičenom za silovanje

Fena
Predložen pritvor mladiću osumnjičenom za silovanje
Pixabay / Ilustracija
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za Dragana Krejića (1993.) iz općine Oštra Luka, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo silovanje.

Osumnjičeni je spomenuto krivično djelo počinio  26. decembra na području općine Oštra Luka, na štetu dvadesetjednogodišnjakinje, saopćeno je danas iz ovog tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao sakriti dokaze važne za krivični postupak  i  vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Pritvor je predložen s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda-uznemirenje javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Prijedoru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije