Predložen jednomjesečni pritvor za Darija Delibašića

Radiosarajevo.ba
Predložen jednomjesečni pritvor za Darija Delibašića
Foto: Dženan Kriještorac / Delibašić predat Tužilaštvu KS

Tužilaštvo KS predložilo je pritvor u trajanju od mjesec dana za Darija Delibašića, zbog učešća u otmici turskog i bh. državljana Tamera Kilerdžija.

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumjičenom Dariju Delibašiću.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Osumnjičen je za krivična djela otmica i razbojništvo.

Podsjećamo, Kilerdžija je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) prijavio da su ga 17. aprila u ilidžanskom naselju Pejton, dok je upravljao automobilom Golf 6, sa tri vozila, od kojih je jedno Touareg presrele nepoznate osobe, naoružane automatskim puškama.

Kako je rekao, uz prijetnje oružjem, ove osobe su ga izbacile iz vozila, svezale, te ga odvezli na nepoznatu lokaciju, da bi ga dan nakon otmice ostavili u sarajevskom naselju Otoka.

Navodno su mu tražili 500.000 eura, odnosno milion maraka.

On je u petak, 18. aprila otmicu prijavio SIPA-i, a ona ga je proslijedila MUP-u Kantona Sarajevo koji je preuzeo cijeli slučaj.

Istragu je pod nadzorom sarajevskog Kantonalnog tužilaštva provodio Sektor krim-policije MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije