Zaposlenici KPZ-a Sarajevo osumnjičeni za pomoć Sejfoviću prebačeni u Zenicu

E. H.
Zaposlenici KPZ-a Sarajevo osumnjičeni za pomoć Sejfoviću prebačeni u Zenicu
Trojici zaposlenika Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, koji su osumnjičeni da su pomagali prilikom bjekstva Amela Sejfovića iz ove institucije, određen je jednomjesečni pritvor.

Tačnije, Nikola Simić, Armin Delalić i Igor Miloš će, prema odluci Općinskog suda u Sarajevu, narednih mjesec dana provesti u pritvoru, a na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo bit će prebačeni u Kazneno-popravni zavod u Zenici.

Podsjećanja radi, Nikola Simić i Armin Delalić su osumnjičeni za djelo protuzakonito oslobađanje osobe lišene slobode, a Igor Miloš je osumnjičen za omogućavanje bijega osobe kojoj je oduzeta sloboda.

Amel Sejfović pobjegao je iz KPZ-a Sarajevo u nedjelju popodne, a policijske snage širom BiH još uvijek tragaju za njim. Zbog pomaganja u bjekstvu do sada uhapšeno je deset osoba na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Sejfović je boravio u pritvoru jer se tereti da je s grupom ljudi opljačkao Raiffeisen banku u sarajevskom naselju Ilidža 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić. Iza sebe ima niz krivičnih djela. MUP KS-a raspisao je potjernicu za njim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije