Poznati detalji: Zašto su izgorjela dva automobila u Aerodromskom naselju

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji: Zašto su izgorjela dva automobila u Aerodromskom naselju
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vatrogasne ekipe su lokalizirale požar na Dobrinji
U ulici Braće Mulić u sarajevskom Aerodromskom naselju jučer ujutro je izbio požar u garaži u kojoj su izgorjela dva automobila.

Danas je poznat i uzrok požara, a automobili su izgorjeli zbog neugašenog opuška cigarete.

"Dana 13.12.2018.godine u šest sati i pet minuta, obaviještena je IV PU da je došlo do požara u zajedničkoj garaži ispod stambene zgrade, ulica Braće Mulića, općina Novi Grad Sarajevo. Odmah na lice mjesta upućeni su policijski službenici, zatim pripadnici PVB Kantona Sarajevo, kao i ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo.

Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta, obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci PPZ-a i građevinske struke", saopćeno je iz MUP-a KS.

"Po izjavi stalnog sudskog vještaka PPZ-a, do požara je došlo na taj način što je korisnik pmv Volkswagen, vlasništvo H.S.R, nakon parkiranja i zaključavanja vozila, ostavila upaljeni opušak cigarete u unutrašnjosti vozila između sjedišta vozača i sjedišta suvozača, u dijelu gdje se nalazi unutrašnja pepeljara, požar je tinjao, a zatim se proširio na unutrašnje dijelove vozila, koje je u cijelosti izgorilo.

Nakon toga, požar se proširio na drugo parkirano vozilo Škoda Octavia, vlasništvo H.S, koje je u potpunosti izgorjelo. Usljed djelovanja toplote, došlo je do oštećenja na vozilima marke Seat Altea, vlasništvo O.S. i Audi A6, vlasništvo firme Nekstvision d.o.o. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog požara", saoćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije