Poznata imena uhapšenih u RS: Prilikom hapšenja povrijeđena policajka

Radiosarajevo.ba
Poznata imena uhapšenih u RS: Prilikom hapšenja povrijeđena policajka
Arhiv / Ilustracija

U policijskoj akciji kodnog naziva “Merlin 2” uhapšeno je osam lica i to Petar Subotić, Miladin i Slađana Vidačković, Rasim Hajder, Pamela Dukić i Rade Krstanović u Bosanskoj Gradišci, Vedran Trivić u Banjoj Luci i u Emir Spahalić u Prijedoru, saznaje Srna.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS Mirna Miljanović rekla je ranije danas da su na području Banja Luke, Bosanske Gradiške i Prijedora u toku pretresi na više lokacija, te da je nekoliko lica uhapšeno zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Miljanovićeva je naglasila da pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskog upravom Bosanska Gradiška, a uz asistenciju policijskih uprava Banja Luka i Prijedor sprovode operativnu akciju kodnog naziva “Merlin 2”.

Prilikom hapšenja povrijeđena je policijska službenica iz Bosanske Gradiške, kojoj je prilikom hapšenja jedna od osumnjičenih, prilikom opiranja otkinula nokat, saznaju Nezavisne.

Kako je potvrđeno, policajka je nakon toga odmah morala ljekaru i hiruški je zbrinuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije