Poznat identitet vozača koji je usmrtio Sarajliju, MUP dao nove detalje tragedije

Radiosarajevo.ba
Poznat identitet vozača koji je usmrtio Sarajliju, MUP dao nove detalje tragedije
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nesreća u Boljakovom potoku

Građane Sarajeva jučer je oko 20 sati potresla infornacija da se u neselju Buljakov Potokulici Smaje Šikala dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedno vozilo udarilo pješaka, usmrtilo ga, dok je vozač pobjegao sa mjesta nesreće.

Podsjetimo, u 19.40 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a KS da se na području općine Novi grad dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali jedno vozilo čiji vozač se s istim udaljio s mjesta nezgode i dva pješaka, od kojih je jedan preminuo na mjestu događaja, dok je drugi pješak prevezen na ukazivanje ljekarske pomoći u Opću bolnicu 'Prim.dr. Abdulah Nakaš'.

Intenzivnim radom na terenu policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u 21.05 sati, dakle svega sat i po nakon tragedije što je za svaku pohvalu, identifikovali vozilo koje je izazvalo saobraćajnu nezgodu, te pronašli vozilo i vozača, kojeg su kasnije uhapsili.

Prema informacijama koje smo dobili iz MUP-a KS u toku nekoliko narednih sati vozač će biti predat u Tužilaštvo KS, koje će se saslušati, te, najvjerovatnije, odrediti pritvor.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, u nesreći koja se u 19.40 sati dogodila u ulici Smaje Šikala na mjestu je poginuo pješak M. H. (1965), dok je povrede zadobio U. Dž. (1966).

Smrt M. H. na mjestu nesreće konstatovala je ekipa Hitne pomoći, koja je drugom pješaku ukazala ljekarsku pomoć, te ga prevezla u Opću bolnicu, odakle je pušten na kućno liječenje.

On je zadobio lakše tjelesne povrede, kazali su nam iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su utvrdili da je navedenu saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, upravljajući putničkim motornim vozilom marke “VW Touareg”, reg. oznaka K47-T-335.

Vozač je u 21,05 sati pronađen zajedno sa licem A.B., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a koji se se momentu saobraćajne nezgode nalazio u vozilu na mjestu suvozača.

Dana 11. septembra 3 sati ujutro, vozač A.S. je lišen slobode

Portal Radiosarajevo.ba saznaje da je za upravljačem vozila koje je usmrtilo Sarajliju bio Aldin Subašić.

On je nakon hapšenja odmah priveden u prostorije MUP-a KS, gdje je tokom noćnih sati bio na obradi. 

MUP KS nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije