Sarajevo: Jedna osoba preminula u požaru u porodičnoj kući u Pofalićima

E. H.
Sarajevo: Jedna osoba preminula u požaru u porodičnoj kući u Pofalićima
Jedna osoba je preminula u požaru koji je oko 18 sati izbio u jednoj od porodičnih kuća u naselju Pofalići.

"Nakon velike akcije gašenja požara, u kojoj je učestvovalo oko 15 vatrogasaca sa četiri vozila, požar u porodičnoj kući, u naselju Pofalići, lokaliziran je i trenutno se radi na osiguravanju terena. Prema našim informacijama iz kuće je spašena jedna osoba, starija žena, dok je u požaru preminuo stariji muškarac, najvjerovatnije suprug spašene žene", kazali su za Radiosarajevo.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo istaknuli su kako se i njihove ekipe nalaze na terenu u borbi protiv požara, te da trenutno traje istraga o uzrocima tragičnog požara.

Nezvanično saznajemo kako je požar izbio u potkrovlju kuće, u kojem je živio stariji bračni par, te da je najvjerovatniji uzrok požara eksplozija plina. Nakon toga, muškarac je ostao zarobljen u kući dok je pokušavao gasiti požar, nakon čega je preminuo, a vatrogasci su uspjeli spasiti ženu kojoj je ukazana ljekarska pomoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije