Potvrđena optužnica protiv Slavena Dakića za krađu Range Rovera

N. K.
Potvrđena optužnica protiv Slavena Dakića za krađu Range Rovera
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Slaven Dakić predat Tužilaštvu KS-a
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Slavena Dakića zbog krivičnog djela teška krađa. 

Prema navodima iz optužnice, Slaven Dakić se tereti da je 11/12 septembra, u periodu od 23 sata i 30 minuta do 4 sata i 30 minuta, ispred hotela „Radon plaza“, prvobitno razbio staklo na vratima automobila marke „Range Rover“ i potom ga otuđio, počinivši tako tešku krađu.

Ko su Trifković i Dakić: Članovi automafije koja je ukrala 200 automobila u BiH

Podignuta najopsežnija optužnica protiv automafije u BiH

Ubistvo policajaca Adisa i Davora: Trifkoviću određen jednomjesečni pritvor

Nakon potvrđivanja optužnice, sud je optuženom Dakiću produžio pritvor za još dva mjeseca.

Pritvor može trajati do 4. aprila ili do nove odluke suda. 

Podsjetimo, početkom novembra 2018. godine u zajedničkoj akciji nekoliko policijskih agencija u Rogatici, kako nezvanično doznajemo, uhapšeni su Slaven Dakić (30) iz Istočne Ilidže, Rade Bartula (51) sa Sokoca i Zoran Jovičić (54) iz Rogatice.

Velika akcija policijskih snaga: Uhapšeno više osoba, dvije predate MUP-u KS-a

Uhapšeno je nekoliko osoba, a pronađen je i crni Range Rover, koji se pominjao se i kao jedno od vozila koje je korišteno prilikom ubistva dvojice policajaca MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

O akciji su se oglasili i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske iz kojeg su otkrili nešto više detalja:

"Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su, 5. novembra, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke „Range Rover“, te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu, izvršili blokadu, kom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, opština Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečena lica inicijala S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J (1964) iz Rogatice.

Lica su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su lica i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, na dalje postupanje.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12. septembra. godine, na području Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije