Potvrđena optužnica protiv 19-godišnjaka: Pijan vrijeđao i fizički napao policajce

Fena
Potvrđena optužnica protiv 19-godišnjaka: Pijan vrijeđao i fizički napao policajce
Foto: RTC Pavić / Napad se desio ispred RTC Pavić u Livnu

Općinski sud u Livnu potvrdio je danas optužnicu Kantonalno tužilaštva iz Livna protiv 19-godišnjeg P.P. iz tog grada radi postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Optuženi se tereti da je za vrijeme održavanja njegove maturalne zabave, 11. maja ove godine, oko 2.50 sati ispred PTC "Pavić", u alkoholiziranom stanju napao službene osobe koje su vršile poslove javne sigurnosti.

U opisu tog čina stoji da je djelatnicima PP Livno, koji su na mjesto događaja došli po prijavi, optuženi psovao i verbalno ih vrijeđao, a potom jednog policajaca glavom udario u bradu i prepone.

Budući da je odbijao njihove komande i nije se htio smiriti, policajci su ga vezali lisicama i stavili u službeno vozilo gdje je on za vrijeme vožnje nastavio verbalno vrijeđati i napadati policajce, a sve to nastavilo se i u policijskoj postaji.

Sudac Općinskog suda u Livnu zakazao je ročište za ponedjeljak, 19. avgusta 2019. godine, zbog izjašnjenja o krivici u krivičnom predmetu protiv optuženog zbog počinjenog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije