Potresno pismo brata ubijenog Edina Zejčirovića: Eh, moji ljudi...

Radiosarajevo.ba
Potresno pismo brata ubijenog Edina Zejčirovića: Eh, moji ljudi...
Facebook / Edin Zejćirović

Edin Zejčirović, 30-godišnji mladić iz Ratkovića i Čelića, koji je svirepo ubijen proteklog mjeseca, sahranjen je jučer u svom rodnom kraju.

Dok su porodica i brojni prijatelji spuštali Edina na njegov posljednji počinak, uhapšen je jedan od četvoro osumnjičenih za jezivo ubistvo ovog mladića Samid Šabanović.

Uz njega su uhapšeni još i Suan Halilović, Nihad Hukić i Suvad Djedović.

Podsjetimo, Edin Zejčirović nestao je 17. novembra ove godine, kada je počela velika potraga za njim. Iako su postojale određene indicije da je ubijen, nadležni organi sve do 5. decembra nisu uspjeli ući u trag osumnjičenima.

No, onda se na društvenim mrežama pojavio grozomorni snimak mučenja ovog mladića, koji su objavili čak i pojedini bh. mediji - zbog svireposti koja se vidi na snimku (mladića zlostavljaju i udaraju, uz teške uvrede i psovke), isti je ubrzo uklonjen. Nakon objave snimka, u koordiniranoj akciji Policije Brčko Distrikta i Policijske uprave MUP-a TK uhapšeni su Halilović, Djedović i Hukić. 

Na snimku se čuje kako jedan od ubica govori mladiću: “Ho’š kod žene moje, ha? Ho’š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta…"

Uhapšenima je određen jednomjesečni pritvor, a tijelo Zejčinovića je prije tri dana pronađeno u Savi.

Nakon što je porodica jučer sahranila Edina, na društvenim mrežama oglasio se i njegov brat Kenan.

U statusu, koji je objavio portal Dnevnog avaza, Kenan piše sljedeće:

"Danas smo babo i ja spustili njegov tabut, njegovu kućicu, njegov kutak u kabur, sve zagrnuli zemljom... Znam da će ovo mnoge majke čitati, mnogi očevi, mnoga braća koja imaju braću i svi ostali. Sve bi majke i očevi htjeli da njih dijete isprati na onaj svijet, ali da je život takav, prav, i nije. Ima krivina dosta. Allah dragi ih tako nacrt'o.

Majka. Samo možeš reći da je to planina koju pomjeriti ne možeš. Žena heroj. Koliko boli, patnje, tuge, sreće, veselja pređe preko nje, od začeća dijete prolazi kroz muke razne, donese dijete na ovaj svijet, podiže ga, isto tako kroz muke prolazi, odhrani ga. I tako dođu ljudi, pojave se i ubiju ga. I ponovo majka dijete posla Allahu.

Ona stoji iznad njega, miluje tabut u kojem je on. E onda, onda samo stoji jedna crna rupa na srcu do kraja života, slika koja će je pratiti do kraja.

Dženaza Edina Zejčirovića - undefined

PrtScr: Dženaza Edina Zejčirovića

Da sam bar svog bratu vidio taj dan, 17. novembra, možda bi se pozdravili i izljubili. Ali nisam. Svog bratu sam vidio 6. decembra kada sam išao u mrtvačnicu da ga prepoznam. Da potvrdim da je to on. Stojim ja ispred i sve molim Boga da to nije on, sve mislim da je živ. Ulazim na vrata, kad tamo na stolu moj brato leži. Lijep moj brato, kao što je uvijek bio. Crna kosa, crna brada. Lijepo lice k'o u manekena. Eh, moji ljudi, zamislite taj prizor. Mislim, da li možete? Ne dao dragi Allah to nikome da doživi i dočeka", emotivna je poruka Kenana Zejčirovića. 

Istraga u ovom predmetu nastavlja se radi dokazivanja krivičnih djela otmice za koja je propisana kazna zatvora od jedne do deset godina i ubistva za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije