MUP HNK / Potraga za ubicom u Konjicu, policija moli građane: Pomozite nam!

07. 02. 2019. u 12:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares:714

Policijska uprava Konjic potražuje osobu Edin Gačić zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ''Ubistvo''.

''Molimo javnost da, ukoliko raspolaže bilo kakvim informacijama o istom, obavijesti najbližu Policijsku stanicu. Ovom prilikom ukazujemo da se  radi o veoma opasnoj osobi, od ranije osuđivanom višestrukom ubici, naoružanom i opasnom'', navela je policija.

Edin Gačić je visine oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, posljednji  put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim samtnim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočal.

Podsjetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) intenzivno tragaju za odbjeglim Edinom Gačićem (43) koji je u selu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića (39).

Edin Gačić je prije ubistva Sultanića počinio još dva ubistva. Nekoliko mjeseci nakon završetka agresije na BiH, Gačić je ubio nekadašnjeg saborca Ismeta Gunića.

Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je odslužio više od dvije trećine kazne, stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica. 

Nakon što je pušten na vikend, Gačić je 25. augusta 2002. otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. 

Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke. 

Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđani, jer je još kao maloljetnik bio u ratu na području Konjica.

Edin Gačić je rođen u Banjoj Luci, a nakon rata nastanio se u Konjicu.

NEMA KOMENTARA