Potpuni obrat u Banjoj Luci: Iz policije tvrde da nije bilo pokušaja otmice

Radiosarajevo.ba
Potpuni obrat u Banjoj Luci: Iz policije tvrde da nije bilo pokušaja otmice
Foto: RAS Srbija / Sve se navodno odigralo u naselju Starčevica, kod marketa AS

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da se poslije obavljenih provjera i istražnih mjera utvrdili da nije bilo pokušaja otmice djevojčica u utorak uvečer u Ulici Slobodana Kusturića u Banjoj Luci.

Drama u Banjoj Luci: Nepoznati muškarac pokušao oteti dvije djevojčice

Policajci su utvrdili da V. S. nije pokušao nasilno da uvečer djevojčicu u vozilo, niti je vozilo bilo u blizini marketa u pomenutoj ulici.

“On je djevojčicu uzeo za ruku u namjeri da ostvari komunikaciju sa njom. To je kod djevojčice izazvalo strah, nakon čega ju je pustio i nije nastavio da se kreće za njom”, pojasnili su u policiji, prenosi Srpskainfo.

Podsjetimo, ATV je jutros javila da je u Banjoj Luci sinoć oko 19 sati pokušana otmica dvije djevojčice, koje je otmičar htio ugurati u automobil. 

Zahvaljujući brzoj reakciji i operativnom radu na terenu, identificiran je, pronađen i uhapšen muškarac inicijala V. S. iz Banje Luke. Djevojčice su uzrasta sedam i osam godina, a od otmičara ih je spasao brat jedne od njih.

Kako ATV nezvanično saznaje, riječ je o osobi koja se već nekoliko puta liječila u psihijatrijskim ustanovama. Sve se odigralo u naselju Starčevica, kod marketa AS.

Nakon završnih procesnih radnji, V. S. je sproveden u Kliniku za psihijatriju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije