Letjelica se srušila u selu Hrničići: Ne pripada EUFOR-u ni Helikopterskom servisu

A. S.
Letjelica se srušila u selu Hrničići: Ne pripada EUFOR-u ni Helikopterskom servisu
Glasnogovornik Policijske uprave (PU) Zvornik Miljan Bobar za Radiosarajevo.ba je kazao da se helikopter srušio u selu Hrnčići te da su policijske ekipe na terenu.

"Mi smo dobili informaciju da se helikopter srušio iza 13 sati u širem području općine Bratunac. Policija MUP-a RS-a je odmah izašla na mjesto događaja i traga za letjelicom. Teren je veoma nepristupačan i brdovit, otežava pretragu. Još ništa ne možemo potvrditi", rekao je Bobar.

On nam nije mogao potvrditi koliko je osoba bilo u helikopteru.

"Istraga još traje. Dobili smo informaciju da je letjelica pala u rejonu Konjević Polja, ali vam to ne mogu potvrditi", dodao je Brdar.

Očevici su potvrdili da je helikopter preletio prije dva sata iznad Zvornika i da se zaputio u pravcu Bratunca.  Pripadnici MUP-a RS-a, hitne pomoći i vatrogasaca se nalaze na terenu.

Iz Helikopterskog servis Republike Srpske su potvrdili da nije riječ o njihovom helikopteru, a iz EUFOR-a su također povrdili da helikopter nije ni njihov.

Iz Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske (MUP RS-a) su ranije za Radiosarajevo.ba su kazali da postoje određena saznanja da se na području općine Bratunac srušio helikopter te da su policijske ekipe upućene na mjesto događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije