Porodično nasilje u BiH: Napao kćerku i suprugu te im nanio teške povrede

Radiosarajevo.ba
Porodično nasilje u BiH: Napao kćerku i suprugu te im nanio teške povrede
Foto: Promo / Ilustracija

Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio je optužnicu koju je podiglo brčansko Tužilaštvo protiv 58-godišnjeg B. S. iz Brčkog zbog nasilja u porodici. On se, naime, tereti da je oko 20. augusta 2019. godine, u dvorištu porodične kuće u kojoj zajedno žive, nanio teške povrede supruzi i kćerki.

"Sumnja se da je optuženi udarcima rukom u glavu najprije teško povrijedio kćerku u predjelu lijevog uha, a potom i suprugu polomivši joj vještačku vilicu. B. S. je potom supruzi zadao nogom udarac u stomak, dok je kćerku udario još nekoliko puta pri njenom pokušaju da zaštiti majku", navodi se u optužnici.

Nakon kompliciranja povreda kćerka je poslije nekoliko dana podnijela prijavu protiv B. S, koji je ubrzo procesuiran zbog porodičnog nasilja.

Tužilaštvo je nakon istrage podiglo optužnicu protiv 58-godišnjaka za krivično djelo nasilje u porodici a za koje je propisana kazna zatvora od jedne do pet godina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije