Porodica Dženana Memića ponovo organizira protestnu šetnju u centru Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Porodica Dženana Memića ponovo organizira protestnu šetnju u centru Sarajeva
Porodica ubijenog mladića Dženana Memića 8. februara 2018. godine organizirat će šestu protestnu šetnju, na drugu godišnjicu od događaja u Velikoj aleji koji je doveo do smrti mladića.

Protestna šetnja krenut će u 12 sati od SCC-a, ulicama Hiseta, Obala Kulina bana, Radićeva i Maršala Tita.

Učesnici protestne šetnje od 12.30 do 13.30 zadržat će se u ulici Radićeva odnosno ispred zgrade Tužilaštva KS-a.

Prijevoz iz Hrasnice, Kovača, Sokolović Kolonije, Butmira, Ilidže, bit će organiziran, kao i svaki put dosad, napisala je Dženanova sestra Arijana Memić u statusu na svom Facebook profilu.

U zahtjevu koji je uputio Ministarstvu saobraćaja KS-a otac ubijenog mladića Muriz Memić naveo je da je primoran ponovo organizirati protestnu šetnju zbog nezadovoljstva radom pravosudnih i policijskih struktura Kantona Sarajevo u slučaju ubistva njegovog sina. 

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu.

Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Nakon skoro dvije godine od Dženanove smrti njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije