Poročici Nizami u Brčkom ukradeno 890.000 KM

Radiosarajevo.ba
Poročici Nizami u Brčkom ukradeno 890.000 KM
YouTube / Nizama Al Raisa

Možete pretpostaviti u kakvom su čudu bili istražitelji kada im je prijavljeno da je u brčanskom mjestu Cerik, iz kuće Nizame al Raise, poznate kao i "iscjeliteljka Kur'anom", ukradeno više od - dva miliona maraka, objavile su Nezavisne novine.

'Krađu je prijavila Nizamina kćerka. Policajci su ubrzo otišli na mjesto događaja te uviđajem utvrdili da u odnosu na dva miliona maraka, koliko je po prijavi ukradeno, nedostaje zapravo 890.000 KM", rekao je neimenovani izvor Nezavisnih.

Banjalučke novine navode kako se jednostavnom računicom zaključuje da je policija ustanovila da je u kući i dalje više od 1,1 miliona maraka, a što se dogodilo s ostatkom, još se istražuje.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra u Policiji Brčko distrikta, rekao je da je u toku istraga, nakon što se policiji obratila jedna Brčanka i prijavila da je nepoznata osoba, ili više njih, provalila u kuću njene majke, u mjestu Cerik.

"Izvršen je uviđaj i o događaju je obaviješten tužilac", rekao je Emkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije