Policijska akcija na Šipu: Uhapšen Admir Hodžić Atko

Radiosarajevo.ba
Policijska akcija na Šipu: Uhapšen Admir Hodžić Atko
Foto: Arhiv / Damnjan Mitrović i Dragan Milosavljević

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo večeras su u 22.30 sati u sarajevskom naselju Šip gdje uhapsili osobu inicijala H.A. potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

"Osoba inicijala H. A. večeras je uhapšena u Sarajevu, prema zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. On je lišen slobode i bit će predat MUP-u RS", dodala je Kuldija za naš portal.

Neslužbeno saznajemo da se radi o Admiru Hodžiću zvanom Atko koji se dovodi u vezi sa ubistvom Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu,

Istočno Sarajevo: Ubijen u sačekuši ispred noćnog kluba Sparta

Kako Radiosarajevo.ba saznaje, Hodžić je osumnjičen  da je direktnim izvršiocima likvidacije Miloša Ostojića pružio utočište nakon ubistva te da su se kod njega skrivali.

Damnjan Mitrović i Dragan Milosavljević - undefined

Damnjan Mitrović i Dragan Milosavljević

Za ubistvo se sumnjiče Damnjan Mitrović (40), državljanin Srbije, i Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Damnjan Mitrović i Dragan Milosavljević nedavno su pobjegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji u filmskom bijegu. Njih dvojica su prvo prerezali rešetke na prozoru ćelije pa su skočili u dvorište zatvora i popeli se na zid opasan bodljikavom žicom te pobjegli.

Milosavljević se nalazio u zatvoru zbog nelegalnog prelaska granice, a za Mitrovićem je raspisana potjernica Interpola Srbije zbog preprodaje droge. 

Podsjećamo, Miloš Ostojić ubijen je 1. januara oko 23.00 sata ispred u Karađorđevoj ulici ispred kluba Sparta u Istočnom Novom Sarajevu. 

MUP RS je nakon toga priveo nekoliko osoba, a na području Istočnog Novog Sarajeva pronađeno je zapaljeno putničko vozilo marke "golf 5" koje se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Članovi Ostojićeve porodice su vlasnici nekoliko firmi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije