Policija uhapsila čovjeka koji je lažno dojavio bombu uoči povorke ponosa

Radiosarajevo.ba
Policija uhapsila čovjeka koji je lažno dojavio bombu uoči povorke ponosa
Foto: Admir Kuburović / Povorka ponosa u Sarajevu

Jedna osoba uhapšena je juče u poslijepodnevnim satima nakon što je lažno prijavila da je kod Vječne vatre u Sarajevu postavljena bomba, navodi se u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, oko 16.45 sati uhapsili su K. K. (44), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Lažno prijavljivanje".

"On je navedenog dana u 11:25 sati, na telefonski broj 122, prijavio da je od strane nepoznatih lica čuo da je postavljena bomba kod Vječne vatre. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili da se radi o lažnoj dojavi. Od navedene osobe je uz izdatu potvrdu oduzet mobilni telefon, sa kojeg je upućen poziv", navode iz policije.

Sudeći prema ovim informacija, počinilac krivičnog djela je lažnu prijavu uputio svega pola sata prije početka prve "Parade ponosa" u BiH, koja je održana juče u Sarajevu.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšena osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije