Policija se oglasila nakon pucnjave u Hrasnici

Radiosarajevo.ba
Policija se oglasila nakon pucnjave u Hrasnici
Arhiv / Ilustracija

Muškarac inicijala V. R. zaustavljen je sinoć u 19:30 sati u svom vozilu u ulici Džemala Bijedića u blizini Stupa nakon što je izazvao pucnjavu u sarajevskom naselju Hrasnica, potvrdio je ranije za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Dramatična noć u Sarajevu: Pucao po Hrasnici, pa ostavio pušku

Kako navode iz MUP-a KS, jučer u 18.25 sati, od strane građana, obaviještena je Peta PU da je u ulici 6. april, općina Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica, koje se putničkim motornim vozilom marke Citroen, udaljilo u nepoznatom pravcu.

"Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su potvrdili navode prijave. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivićnog djela, pomenutog dana u 19.30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici su zaustavili motorno vozilo marke Citroen Xara, reg. oznaka K74-A-617, kojim je upravljao vozač V.R., rođen 1995.godine u Hrasnici, nastanjen na području općine Ilidža.

U blizini mjesta događaja, policijski službenici su pronašli i izuzeli automatsku pušku 'kalašnjikov' , 3 okvira i 65 metaka", saopćeno je iz MUP-a KS.

V.R. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije