Pronađeno vozilo napadača iz Doboja: Pobjegao u minsko polje na području FBiH

Radiosarajevo.ba
Pronađeno vozilo napadača iz Doboja: Pobjegao u minsko polje na području FBiH
Foto: RAS Srbija / Mjesto pucnjave u Doboju
Policija i dalje traga za Mustafom Hasanbašićem, koji je osumnjičen da je pucao na pripadnike policijske uprave Doboj, a zatim teško povrijedio u tuči koja je uslijedila nakon pucnjave.

Prema saznanjima ATV-a, helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji je nadlijetao teritoriju Doboja, pronašao je automobil koji pripada Hasanbašiću, u reonu Donje Paklenice.

Također, saznaje se da je policija Hasabašića locirala na teritoriji Federacije BiH, gdje je pobjegao nakon pucnjave, ali da je u toku oprezna pretraga jer je riječ o miniranom terenu.

Ranije je iz MUP-a RS-a saopćeno da je jedna osoba, inicijala B. Ć. (1996) uhapšena tokom pucnjave i obračuna s Hasanbašićem. Također, dodali su i kako su dva policijska službenika teže povrijeđena, zbog čega je jedan i zadržan u bolnici na liječenju.

Podsjećamo, prema nezvaničnim informacijama, do napada je došlo kada su dvojica policijskih službenika uočila dva lica sa potjernice Hasanabašića Mustafu iz Tešnja i Benjamina Ćosovića, sa kojim je bio u društvu. Hasanbašić je naime otvorio vatru na policiju na koju su oni uzvratili, nakon čega je uslijedio verbalni i fizički obračun u kojem su povrijeđena dva policajca. Prilikom pucnjave, službeni automobil MUP-a RS-a nije oštećen.

Nakon pucnjave jedna osoba je lišena slobode, dok se druga nalazi u bjekstvu, potvrdila je Kerkez.

Hasanbašić Mustafa je u bjekstvu, a Ćosović je uhapšen.

Doboj se trenutno nalazi u policijskoj blokadi, a službenici PU Doboj tragaju za bjeguncem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije