Policija pretresala Prihvatni centar Ušivak, dvije osobe protjerane iz BiH

Radiosarajevo.ba
Policija pretresala Prihvatni centar Ušivak, dvije osobe protjerane iz BiH
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Centar za smještaj migranata u Hadžićima

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine jučer, 2. oktobra na području Ilidže su pronađene 53 osobe afroazijskog porijekla, migranta bez identifikacijskih dokumenata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U Terenski ured za poslove sa strancima u krug Prihvatnog imigracionog centra Ušivak je prevezeno 50 osoba, dok su tri osobe predate u nadležnost Službi za poslove sa strancima u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Kako je saopšteno, aktivnosti su provedene u cilju sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja na otvorenom i javnom prostoru, kao i u improviziranim smještajima.

Muškarac izboden nožem na terminalu na Ilidži

Shodno tome, izvršen je pregled Prihvatnog imigracionig centra Ušivak. Iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova su istakli da su tom prilikom pronađeni predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Ispovijest migranta na balkanskoj ruti: Hrvatski policajci su mi slomili nos i rebra

U sklopu ovi aktivnosti za dvije osobe su pronađeni dokazi o njihovom boravku u susjednoj zemlji i načinu ulaska u Bosnu i Hercegovinu, te su im izrečene mjere protjerivanja iz Bosne i Hercegovine. Stavljene su pod nadzor u imigraocioni centar do njihovog udaljavanja iz Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti su prošle bez incidenata i narušavanja javnog reda i mira. U narednom peirodu će se nastaviti sa provođenjem pomenutih aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije