Policajac spriječio pokušaj samoubistva ispred zgrade Ministarstva za obrazovanje

S. H.
Policajac spriječio pokušaj samoubistva ispred zgrade Ministarstva za obrazovanje
Službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona spriječili su jučer pokušaj samoubistva ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i sport TK-a.

Ženska osoba pokušala je jučer samoubistvo polivši se nepoznatom zapaljivom tečnošću, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Press službe MUP-a TK-a.

Policijski službenik spriječio ju je u namjeri da se zapali, nakon čega je obavijestio ljekare u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, te je nakon pregleda ženska osoba prevezena na Psihijatrijsku kliniku UKC-a Tuzla gdje je i zadržana.

Kako je navedeno iz MUP-a, ženska osoba je prethodno narušavala javni red i mir zbog čega će protiv nje biti proveden prekršajni postupak.

Prema nezvaničnim informacijama, ženska osoba nije dobila posao u institucijama obrazovanja nakon nedavno provedene konkursne procedure, te se zbog toga pokušala ubiti.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili službenici Policijske stanice Centar PU Tuzla. Istraga se nastavlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije