Uhapšen policajac koji je ranio boksera u Mostaru

A. S.
Uhapšen policajac koji je ranio boksera u Mostaru
Twitter / Policija HNK
Zbog sumnje da je u nedjelju ujutro, u mostarskom naselju Balinovac, iz vatrenog oružja nanio teške tjelesne povrede bokseru Žanela Puci, sinoć je u 23 sata, uhapšen policajac, pripadnik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona-

Tu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK-a.

"'Policija ima osumnjičenika, ali o detaljima ne mogu govoriti do okončanja istrage", kazao je Marić.

On je na naše pitanje "da li je uhapšen pripadnik policije MUP-a HNK-a", kratko dodao:

"Sve indicije govore da je to tačno".

Podsjetimo, Žanela Puce je po profesiji profesionalni bokser,  u nedjelju u pet sati ranjenog su u mostarskom naselju Balinovac pronašli prolaznici.

Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je utvrdila da se radi o Žanelu Puci  iz Mostara koji je sjedio u vozilu Mini Coupe s vidnim povredama na tijelu. 

"Puce je malo radio u profi ringu. Više je radio amaterske borbe, i za njega mogu kazati da je odličan momak", kazao je  profesionalni naš bokser iz Mostara, Damir Beljo, za Radiosarajevo.ba. 

O tome su odmah obavijestili policiju, nakon čega je primljen u mostarsku bolnicu, te je trenutno životno ugrožen.

Vozilo Mini Coupe je Paukom prevezeno u krug MUP-a HNK.

Podjetimo, ranjeni Puce je uhapšen prije tri godine zbog sumnje da je zapalio automobil kolege boksera Emila Markića s kojim se ranije sukobio. Markić je tada kazao da mu je Puce podmetnuo požar zbog svađe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije