Pokušao opljačkati Volvo u Sarajevu pa završio u policijskoj stanici

Radiosarajevo.ba
Pokušao opljačkati Volvo u Sarajevu pa završio u policijskoj stanici
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Pripadnici Četvrte policijske uprave Sarajevo u noći s nedjelje na ponedjeljak, u 01.45 sati, dobili su dojavu da je u ulici Salke Nezečića, u općina Novi Grad, u toku teška krađa putničkog vozila marke Volvo.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su uhapsili N. G. (22), kod kojeg je pronađen i oduzet paketić s materijom koja asocira na opojnu drogue - speed.

Policijski službenici su izvršili uviđajne radnje na Volvu, koji je u vlasništvu M.M. iz Njemačke. Na vozilu su konstatirana oštećenja, a N. G. je lišen slobode i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici su u toku dana izvršili kriminalističku obradu ovog lica, nakon čega je, uz saglasnost Kantonalnog tužioca, otpušten iz službenih prostorija MUP-a KS.

Kantonalnom tužilaštvu će nakon kompletiranja izvještaja biti dostavljen kompletan operativni materijal protiv osumnjičenog lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije