Pokrenuta potraga: Italijanski prevarant unajmio Škodu Octaviju, pa je nije vratio

N. K.
Pokrenuta potraga: Italijanski prevarant unajmio Škodu Octaviju, pa je nije vratio
Facebook / Lenkowicz Massimiliano
Uposlenici tuzlanske rent-a-car agencije Dalton doživjeli su neugodno iskustvo sa italijanskim državljaninom koji je upravo preko njih unajmio automobil koji nije vratio u dogovoreno vrijeme.

"14.12.16 godine osoba s ličnim dokumentima na ime Lenkowicz Massimiliano, inače italijanski državljanin došao je u kancelariju DALTON rent-a-car u Tuzli i iznajmio Škoda Octaviu. Na uvid je predao lične dokumente, platio najam i iznajmio navedeno vozilo do 18.12.16 do 14.00h. Međutim, nakon toga automobil nije vratio i mi smo obavijestili policiju", rekao je za Radiosarajevo.ba Denis Hamustafić iz ove rent-a-car agencije.

Hamustafić je dodao da je prema njegovim informacijama zadnji put viđen na Energopetrolovoj benzinskoj pumpi na Čengić Vili u Sarajevu, te moli sve koji primjete ovu osobu da kontaktiraju najbližu policijsku stanicu, te da je raspisana Interpolova potraga.

Također, kontaktirali smo MUP TK-a gdje su nam potvrdili da postoji prijava, te da su policijske snage angažirane na pronalasku ovog italijanskog prevaranta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije