Počelo suđenje vozaču ubici: Usmrtio majku i kćerku u Novom Travniku

Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje vozaču ubici: Usmrtio majku i kćerku u Novom Travniku
Foto: Travnički.info / Privođenje Nermina Rustempašića u Kantonalno tužilaštvo u Travniku

Čitanjem optužnice, jučer je pred Vijećem Kantonalnog suda Novi Travnik kojim predsjedava sutkinja Lazarela Porić, počelo suđenje Nerminu Rustempašiću, koji je u decembru prošle godine Opel Astrom usmrtio Azru Hajrić (31) i njenu devetogodišnju kćerku Almu te nanio povrede još trojici dječaka.

Stravična saobraćajna nesreća koja je uznemirila javnost u BiH dogodila se 7. decembra 2018. godine oko 20.30 sati kada je Rustempašić, koji je u krvi imao 2,99 promila alkohola, kod Gradske džamije u Novom Travniku na trotoaru udario Azru Hajrić i četvero djece.

Novi Travnik: Nermin Rustempašić zvanično optužen za smrt majke i kćerke

Detalji nesreće u kojoj je su poginule dvije osobe koja je potresla BiH i region

U nesreći su život izgubile 30-godišnja Azra i njena devetogodišnja kćerka, dok je četverogodišnji sin iz iste porodice teško povrijeđen.

Među povrijeđenima su bila i dva sina glavnog imana Harisa ef. Amidžića, koji imaju osam i 12 godina i sin stradale Azre.

Mlada majka bila je sa svoje dvoje te još dvoje prijateljicine djece na treningu džuda. Vraćala s njima kući kada je iz smjera Gornjeg Novog Travnika prema donjem dijelu grada na njih naletio pijani Rustempašić. On je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije