Počelo suđenje pljačkašima banke koji su ubili biciklistu Kemu Bašića

Radiosarajevo.ba
Počelo suđenje pljačkašima banke koji su ubili biciklistu Kemu Bašića
Radiosarajevo.ba / Privođenje osumnjičenih
Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva i odbrane danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo suđenje Amelu Sejfoviću i drugima, optuženim za pljačku skoro 300.000 KM iz "Raiffeisen banke" na Ilidži i ubistvo bicikliste Keme Bašića

Tarik Zećirović, kojeg zastupa advokat Senad Kreho, sklopio je sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom, piše Avaz, pa će se, kako je rekla Knežević, posebno dovršiti postupak protiv njega.

 

Osim Sejfovića, optužnicom su obuhvaćeni još i Arif Hajradinović, Alma Sejfović, Nizama Beširević, Haris Hajrović, Goran Šakota, Samir Baltić i Jasmin Ibišević.

 

Za umješanost u pljačku koja se dogodila 5. novembra prošle godine sumnjiči se i Anel Hajrović koji je pobjegao u Hrvatsku, piše Faktor, gdje je uhapšen zbog drugih krivičnih djela, i trenutno je nedostupan bh. organima gonjenja.

 

Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, i to za razbojništvo, pokušaj ubistva, teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, pripremanje krivičnog djela te za pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela.

 

U optužnici se, zmeđu ostalog, navodi da su pljačku isplanirali Amel Sejfović, Arif Hajradinović, Alma Sejfović i Anel Hajrović, te da su nekoliko dana prije toga kupili automobil i pancire. U kupovini automobila koji je korišten tokom pljačke pomogla im je Nizama Beširević.

 

Trojicu pljačkaša 5. novembra je do Rustempašine ulice na Ilidži dovezla Alma Sejfović. Sejfović, Hajradinović i Hajrović zatim su maskirani upali u banku i prijeteći automatskim puškama natjerali radnike da otvore sefove iz kojih su uzeli oko 300.000 KM.

 

Prilikom pljačke su udarali radnike, a po izlasku iz banke, tokom bijega automobilom alfa romeo, pucali u pravcu zaštitara banke. Hici su u pucnjavi ubili Bašića, koji je slučajno naišao biciklom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije