Pogledajte privođenje pljačkaša Raiffeisen banke u Tužilaštvo KS

Radiosarajevo.ba
Pogledajte privođenje pljačkaša Raiffeisen banke u Tužilaštvo KS
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Privođenje osumnjičenih

Dvojica razbojnika inicijala J.H. i A.B. koji su 25. oktobra opljačkali poslovnicu Raiffaisen banke u Sarajevu, predati su danas u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjećamo, pomenuti dvojac opljačkao je Raiffaisen banku 25. oktobra u jutarnjim satima u ulici Azize Šaćirbegović uz prijetnju oružjem.

Policija je za njima vršila intenzivnu potragu, a uhapšeni su nakon saslušavanja u MUP-u KS predati u nadležnost Tužilaštva KS gdje će biti ispitani od strane dežurnog tužioca.

Kako je saopćeno iz MUP-a, njih dvojica su uhapšeni sinoć.

"Dana 05.11.2019.godine, policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte - Sektora kriminalističke policije lišili su slobode lica: J.H., rođen 1988.godine u Sarajevu i A.B., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH. Isti su dana 25.10.2019.godine u 10,34 sati u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo, izvršili navedeno krivično djelo nad uposlenicima “Raiffeisen banke” d.d., PJ Hrasno. O pomenutom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a J.H. i A.B. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS. 

Nezvanično, radi se o Jasminu Hasiću i Ahmedu Bajiću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije