MUP KS / Pijana Sarajka lopatom razbila prozor na autobusu Centrotransa

09. 01. 2019. u 11:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares:123

Jučer je na Ilidži uhapšena pijana 40-godišnja Sarajka osumnjičena da je lopatom razbila prozor na autobusu Centrotransa.

"Dana 8. januara 2019.godine u 14,25 sati, obaviještena je V PU da je na autobuskom terminalu, u ulici Harisa Merzića, općina Ilidža, od strane NN ženske osobe, lopatom razbijeno staklo na autobusu marke “Isuzu”, vlasništvo firme “Centrotrans” d.d. Sarajevo.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli i lišili slobode E.S., rođena 1979.godine, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave poolicije MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršenim alkotestiranjem kod iste je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

NEMA KOMENTARA