Petak u Sarajevu: Šest zapaljenih vozila, 5 uhapšenih dilera, pljačkaši...

Radiosarajevo.ba
Petak u Sarajevu: Šest zapaljenih vozila, 5 uhapšenih dilera, pljačkaši...
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevska policija, ali i vatrogasci jučer su imali pune ruke posla - gorjelo je, vjerovali ili ne, šest putničkih automobila, a hapsili su i dilere, te tragali za naoružanim pljačkašem

Idemo redom.

Već pet minuta nakon pet sati ujutro, policijski službenici Novog Grada dobili su dojavu da je u ulici Safeta Zajke do broja 306, došlo do požara na putničkom vozilu marke "Mercedes", vlasništvo H.M. iz Olova. Požar su sarajevski vatrogasci ugasili u  5.30 sati, te je zabilježeno da, srećom, nije bilo povrijeđenih lica. Vještak j, nakon uviđaja, kazao da je do požara došlo usljed desjtva otvorenog plamena. 

Tri sata kasnije uhapšen je prvi diler. Riječ je o E.S., rođen 1997. iz Vogošće. Nakon cjelodnevnog ispitivanja, E.S. je pušten na slobodu u 17.20.

Pola sata nakon podnevna, u ulici Zdenka Markulja broj 19, Ilidža, došlo je do požara niskog rastinja, koji se potom proširio na parkirano putničko vozilo marke "Audi A6", vlasništvo D.K. Operativnim radom, policajci su došli do saznanja da je do požara došlo usljed paljevine niskog rastinja od strane E.T. iz Ilidže, koji se proširio na navedeno vozilo. Pozar su ponovo ugasili vatrogasci, a sve je i ovaj put prošlo bez povrijeđenih osoba. E.T. je pozvan na ispitivanje, a sve je dokumentovano kao "krivično djelo".

U 16.50 uhapšen je novi diler, i to u Hadžićima. Uhapšen je A.E., rođen 1993. godine iz Hadžića, predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Potom, u 18.45 sati, na parkingu u ulici Avde Čuka bb, na Dobrinji, policajci su dobili dojavu da gori putničko vozilo marke "Golf VII", vlasništvo H.H. iz Sarajeva. Požar se u međuvremenu proširio i na "Mercedes- kombi", vlasništvo firme "Velić" d.o.o Sarajevo, na putničko vozilo marke "Renault Scenic", vlasništvo L.K. i na vozilo "WV Bora", čiji vlasnik nije poznat. Vatrogasci su požar ugasili 10 minuta kasnije, a nije ovdje, srećom, nije bilo povrijeđenih. Uviđaj je nastavljen tek jutros.

Potom je u općini Centar, u ulici Bardakčije 119, nepoznata osoba opljačkala sportsku kladionicu 5 Plus te ukrala novac. Potraga za pljačkašem je i dalje u toku.

Zatim hapšenje novog dilera - u 21.30, uhapšen je B.P, rođen 1998. godine, iz Sarajev. I on je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Potom su uhapšena dvojica, također pod sumnjom za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Uhapšeni su R.Z, rođen 1993. godine i A.Š., rođen 1991. godine, obojica su iz Sarajeva.

Također su, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili 740 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 22 vozača. lz saobraćaja su isključena 14 pijanih vozača, dvojica nisu imala položen vozački ispit, a čak i osam nije imalo pravo na upravljanje motornim vozilom, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije