Pet uhapšenih osoba zbog sumnje da su napale policiju u Banjoj Luci

Fena
Pet uhapšenih osoba zbog sumnje da su napale policiju u Banjoj Luci
Foto: RAS Srbija / Građani i policija na Trgu
Banjalučka policija je u protekla dva dana lišila slobode pet osoba, osumnjičenih da su izvršile krivična djela napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti i sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Osobe se sumnjiče da su 25.decembra, na Trgu Krajine, u Banjoj Luci, upotrebom fizičke snage, nanijeli povrede policijskim službenicima koji su obavljali službene radnje.

"Sve daljnje mjere i radnje u cilju dokumentovanja navedenih krivičnih djela, kao i identifikovanja drugih osoba koje se mogu dovesti u vezu sa navedenim, preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom nadležnog tužilaštva", saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka iz koje osuđuju svaki vid nasilja i napada na policijske službenike, te pozivaju građane da na miran, dostojanstven i zakonit način izražavaju svoje stavove.

Prije dva dana u Banjoj Luci, na glavnom gradskom trgu, održani su protesti, nakon privođenja Davora Dragičevića, oca stradalog banjalučkog mladića.

Okupljanja nije dozvolila policija, jer nisu bila najavljena, a Dragičević je privođen, jer se nije odazvao na poziv policije na razgovor, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije