Detalji akcije FUP-a: Oduzeti droga i oružje, poznat identitet uhapšenih

Radiosarajevo.ba
Detalji akcije FUP-a: Oduzeti droga i oružje, poznat identitet uhapšenih
Policijski službenici Federalne uprave policije, nakon višemjesečne istrage, proveli su danas na području Sarajeva Operativnu akciju "Treska" u kojoj je uhapšeno 13 osoba.

Ova akcija provedena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a u sklopu akcije obavljeni su pretresi na devet lokacija na području kantona. Tom prilikom uhapšeno je 13 osoba inicijala M.T. (1991.), E.T. (1995.), V.J.(1989.), V.V. (1991.) M.P.(1989.) E.M.(1980.), F.V.(1978.), A.B. (1983.),  S.P. (1978.), E.P.(1974.),  A.M. (1997.), D.H. (1995.) i H.B. (1964.).

"Osobe uhapšene u ovoj akciji dovode se u vezi s krivičnim djelom - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na način da su u periodu od maja 2017. godine intenzivno vršili nabavku i stavljanje u promet opojne droge na području Kantona Sarajevo i šire", saopćeno je iz FUP-a.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 2,5 kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin, oko dva kilograma materije koja asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L, određena količina vatrenog oružja, municije, jedno putničko motorno vozilo, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potječu iz  navedenog krivičnog djela.

"Uhapšene osobe su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će biti u zakonskom roku predati uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo", zaključuje se u saopćenju FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije