Otkrivena osoba koja je iz dobojskog vrtića ukrala novac iz dječijih kasica

Radiosarajevo.ba
Otkrivena osoba koja je iz dobojskog vrtića ukrala novac iz dječijih kasica
FOTO: MUP RS-a / Ilustracija
Policijska stanica Doboj 1 je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv A.T. s područja općine Tešanj.

Izvještaj je podnijet zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teške krađe i protiv M.S. i F.R. obojica iz Doboja, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pomaganja i prikirivanja u vezi s krivičnim djelom teške krađe, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Za F.R. postoji i osnov sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Za prijavljenog A.T. postoji osnov sumnje da je 13/14. novembra ove godine izvršio provalu u Javnu ustanovu dječije obdanište „Majke Jugović“ u Doboju, odakle je otuđio pet televizora i novac u iznosu od 140 KM, nakon čega je otuđene predmete zajedno sa drugoprijavljenim i trećeprijavljenim prenio u stan koji koristi M.S.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, 16. novembra 2017. godine, izvršen je pretres stana kojeg koristi M.S. prilikom čega su pronađena četiri otuđena televizora koji će biti vraćeni oštećenom.

Pretresom koji je izvršen 18. novembra 2017. godine, u kući koju koristi F.R. pronađena je plastična kutijica i plastična vrećica sa zelenom biljnom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, ukupne težine od 40 grama; jedan smotuljak iste zelene biljne materije, ukupne težine 1,009 grama; plastična vrećica s bijelom praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu spid, ukupne težine od 2,079 grama i plastična vrećica u kojoj se nalazilo 7 tableta sintetičke droge ekstazi.

Tokom pretresa pronađen je jedan okvir za automatsku pušku i nastavak za tromblon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije