Otac Dženana Memića: Burzić mi je rekla da mi je sin ubijen, pa porekla

Fena
Otac Dženana Memića: Burzić mi je rekla da mi je sin ubijen, pa porekla
Radiosarajevo.ba / Dženan Memić
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su na hitnoj sjednici izvještaj Komisije za sigurnost o provedenom skupštinskom nadzoru nad zakonitošću rada Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a u "predmetu Dženan Memić" ocijenili kvalitetnim.

Sjednici je prisustvovao i otac ubijenog Dženana Memića - Muriz Memić, kao i advokat porodice Memić Ifet Feraget, koji su u izjavi za medije kazali da izvještaj govori ono što su i oni govorili sve vrijeme, a to je da Kantonalno tužilaštvo, na čijem je čelu Dalida Burzić, zna istinu o „ubistvu Dženana Memića“.

Muriz Memić je kazao da ne zna ko je ubio njegovog sina, ali je kategoričan u tome da Kantonalno tužilaštvo zna, te je podsjetio da mu je tužiteljica Burzić 6. maja 2016. godine rekla da je „Dženan ubijen“, a da je kasnije porekla, i zaključila da je to bila saobraćajna nesreća.

Advokat porodice Memić smatra da se slučaj ne može vratiti na početak, te smatra da "koliko god bila loša policija, Tužilaštvo uvijek može izvući dobar dokaz".

Dodao je i da je upitno da li je Tužilaštvo koristilo neke nezakonite dokaze, a također su i neki zastupnici Skupštine za preispitivanje odgovornosti Kantonalnog tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije