Osumnjičeni za pljačku Binga u Bugojnu predati u nadležnost Tužilaštva

S. H.
Osumnjičeni za pljačku Binga u Bugojnu predati u nadležnost Tužilaštva
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Zbog sumnje da su učestvovale u pljačkama tržnih centara Bingo u Bugojnu i u Hadžićima, Federalna uprava policije uhapsila je tri osobe.

"Osumnjičeni su predati u nadležnost Tužilaštva KS-a gdje će biti zadržani 24 sata. Nakon što ih ispita postupajući tužilac odlučit će se o daljim mjerama prema osumnjičenima", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Kako je saopćeno, u okviru akcije rasvjetljavanja niza krivičnih djela, oružanih razbojništava i drugih kriminalnih radnji, na području Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona identificirana je kriminalna grupa. 

"Dana 11. 12. 2017. godine, u saradnji sa MUP-ovima KS-a i SBK-a tri osobe su uhapšene, a izvršeno je ukupno šest pretresa stanova, te je tom prilikom pronađeno niz predmeta koji su bili dio izvršenja krivičnih djela. Tačnije, pronađene su puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme policije, rotaciona svjetla, registarke tablice i drugo", saopćeno je iz FUP-a.

Također, prilikom pretresa oduzeta su i četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korišteni za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.

Izvršena je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama M. O., P. H. i T. M., svi iz Sarajeva.

Prilikom ovih pljački, podsjećamo, otuđena je svota novca u iznosu od gotovo 170.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije