Otmica u Cazinu: Prepriječili mu put, izvukli iz auta, svezali, strpali u gepek i tukli

Radiosarajevo.ba
Otmica u Cazinu: Prepriječili mu put, izvukli iz auta, svezali, strpali u gepek i tukli
/ Ilustracija

Tužilac u Unsko-sanskom kantonu naredio je da se sprovede istraga zbog krivičnog djela "Protupravno lišenje slobode" u nastavku istrage koja je povezana s ranijim krivičnim djelom.

Naime, pripadnici MUP-a USK su na osnovu određenih saznanja 3. aprila izvršili pretres kuće i automobila koji koristi D. S. iz mjesta Tržac kod Cazina.

Pripadnici MUP-a USK tom prilikom pronašli su vrećicu kokaina neutvrđene količine, određenu količinu marihuane, digitalnu vagu, novac u iznosu od 1.500 KM koji se dovodi u vezu s izvršenjem krivičnog djela, pušku M-48 i pet metaka, automatsku pušku kalibra 7.62 s osam okvira i 241 metak.

Tokom dokumentovanja ovog djela i istrage između ostalog ispitan je i H. E. iz Cazina, a tokom ispitivanja rekao je da su ga krajem marta pomenuti D. S. i R. A, kao i P. E. oteli u mjestu Ostrožačke strane.

Zaustavili su vozilo i izvukli vozača i suvozača, a potom su suvozaču vezali ruke i ubacili ga u gepek motornog vozila BMW. Potom su ga odveli do naselja Tržac u kuću D. S. gdje su ga fizički maltretirali.

Razlog zbog kojeg su ga oteli je taj što nije izvršio jedan posao za koji mu je osumnjičeni dao novac. Fizički je maltretiran jednu noć, vozali su ga u gepeku, tražili novac koji on nije imao. Lica su prema riječima glasnogovornika MUP-a USK sklona vršenju krivičnih djela.

D. S. je još uvijek u pritvoru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije