Organizirani kriminal: Šarić i Bijelić ponovo osuđeni na 13 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Organizirani kriminal: Šarić i Bijelić ponovo osuđeni na 13 godina zatvora

Kantonalni sud u Sarajevu je u ponovljenom suđenju oglasio krivima Emira Šarića, Hasiba Bijelića i Feridu Hasić, potvrdila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Azra Bavčić. 

"Šarić i Bijelić osuđeni su na po 13 godina zatovra za organizirani kriminal, poreznu utaju i pranje novca, dok je Ferida Hasić osuđena na tri godine za organizirani kriminal i utaju poreza", pojašnjeno je.

Podsjećamo, Šarić je bivši vlasnik hotela Emiran, koji je zajedno s benzinskom pumpom UNAX na upravljanje uzela Agencija za upravljanje nezakonito stečenom imovinom.

"Nakon višemjesečne istrage, pod nalogom i nadzorom Tužilaštva KS, uhapšene su dvije osobe koje se terete da su sa više osoba u periodu od 2010. do hapšenja počinili krivično djelo organizirani kriminal - porezna utaja i pranje novca", kazala je ranije zaRadiosarajevo.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Oni su osumnjičeni kako su utajili preko tri miliona KM poreza na dohodak, koje su stekli zastupajući kompaniju iz Dubaija, te su novac uplaćivali na devizne račune više komercijalnih banaka koristeći novac u privatne svrhe za kupovinu automobila i nekretnina u FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije