Opsežna potraga za muškarcima nestalim u Miljacki proširena do Jošanice

E. H.
Opsežna potraga za muškarcima nestalim u Miljacki proširena do Jošanice
Potraga za dvojicom muškaraca koji su sinoć u sarajevskom naselju Dolac-Malta upali u nabujalu Miljacku proširena je tokom jutra na veliki dio grada, sve do Jošanice.

Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave Civilne zaštite potvrdila je za Radiosarajevo.ba da veliki broj pripadnika hitnih službi i službi spašavanja su na terenu i tragaju za nestalim muškarcima.

"Potraga za nestalim prvenstveno je proširena na područje u blizini onog gdje je prijavljen nestanak, a zatim su timovi spašavanja počeli pretraživanje korita Miljacke nizvodno od Dolac-Malte, sve do Jošanice. U ovoj fazi potrage spremni su i čamci FUCZ-a u kojima bi spasioci trebali detaljno pretražiti rijeku, ali voda još nije toliko duboka da bi oni mogli ploviti", pojasnila je Kovač.

Kako saznajemo, riječ je o 28-godišnjem A.M i 24- godišnjem I.F. 

Podsjećamo, nestanak dvojice muškaraca mlađe životne dobi dogodio se sinoć u sarajevskom naselju Dolac-Malta, nakon što je jedan od ovih muškaraca upao u korito rijeke Miljacke. Prema nezvaničnim navodima, nakon ovog nesretnog slučaja drugi muškarac je skočio u nabujalu rijeku kako bi spasio prijatelja.

Cijeli slučaj prijavljen je sinoć oko 2.30 sati, nakon čega se muškarcima gubi svaki trag.

Zbog toga u Sarajevu je rano jutro pokrenuta akcija potrage i spašavanja dvojice muškaraca, u kojoj učestvuju pripadnici MUP-a KS, PVB-a KS, FUCZ-a, Civilne zaštite KS-a i GSS stanice Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije