Opsadno stanje i dalje u Konjicu: Jake snage u potrazi za trostrukim ubicom

Radiosarajevo.ba
Opsadno stanje i dalje u Konjicu: Jake snage u potrazi za trostrukim ubicom
Foto: Bljesak / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) intenzivno tragaju za odbjeglim Edinom Gačićem (43) koji je u selu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića (39), potvrdio je za Radiosarajevo.ba Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Duge cijevi i opsadno stanje: Policija još uvijek traga za ubicom iz Konjica

On je kazao da pripadnici MUP-a HNK prikupljaju informacije gdje bi se Gačić mogao nalaziti.

“Radimo kvalitetne istražne radnje. Naše ekipe su skoro 24 sata na terenu u potrazi za osobom inicijala E. G. Mi pokrivamo cijelu općinu Konjic, a imamo saradnju i sa pripadnicima iz Republike Srpske”, dodao je marić za naš portal.  

On je kazao da postoje određena saznanja gdje bi se Gačić mogao nalaziti i da će pripadnici MUP-a HNK i ostalih sigurnosnih agencija kreću u tom pravcu.  

“Teško je kazati kada bi E. G. mogao biti uhapšen. To može biti za pola sata, ali i narednih dana. Znam da pripadnici MUP-a HNK neće posustati dok ga ne pronađu”, dodao je Marić.

Prema  našim saznanjima s terena, brojne policijske snage raspoređene su oko Podorašca, u selima Brđani, Zukići, Šunji i Grad.

“Tu se nalaze pripadnici različitih policijskih službi s dugim cijevima, jer znamo da je i E. G. naoružan”, dodao je Marić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Edin Gačić je prije ubistva Sultanića počinio još dva ubistva. Nekoliko mjeseci nakon završetka agresije na BiH, Gačić je ubio nekadašnjeg saborca Ismeta Gunića.

Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je odslužio više od dvije trećine kazne, stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica. 

Nakon što je pušten na vikend, Gačić je 25. augusta 2002. otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. 

Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke. 

Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđani, jer je još kao maloljetnik bio u ratu na području Konjica.

Edin Gačić je rođen u Banjoj Luci, a nakon rata nastanio se u Konjicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije