Opljačkane tri apoteke u Sarajevu: Lopov u jednu ušao s ručnom bombom

Radiosarajevo.ba
Opljačkane tri apoteke u Sarajevu: Lopov u jednu ušao s ručnom bombom
Foto: Arhiv / Ilustracija

Jučer su u Sarajevu opljačkane čak tri apoteke, a u jednu je lopov ušao s ručnom bombom.

Prva pljačka dogodila se u 8.10 sati, kada je IV PU obaviještena da je u ulici Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicama u apoteci PZV “Zambak”. NN lice je uz prijetnju nožem i sprejom, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. 

Potom je, u 16.05, obaviještena II PU da je u ulici Bolnička, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicama u JU “Apoteke Sarajevo” PJ Koševo. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju ručnom bombom, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. 

I na kraju je, u 19 sati, III PU obaviještena da je u ulici Posavska, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Pharm Plus”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju fizičkom snagom, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O svim slučajevima je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaje su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju krivičnih djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca, navode iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije